Udruga navijača KHL Medveščak

O nama

280812030356_sektorbgrb.jpg

Skupina entuzijasta i zaljubljenika u hokej na ledu, ali prvenstveno u KHL Medveščak Zagreb svim srcem i grlom bodri svoj klub dugi niz godina. Iako je šira javnost za nas čula tek početkom ove hokejaške sezone ulaskom Medveščaka u austrijsku EBEL ligu i masovnom popularizacijom hokeja na ledu u Zagrebu i Hrvatskoj naše djelovanje i aktivnosti sežu nešto dalje u prošlost.

Na utakmice kao prijatelji, a nešto kasnije i kao grupa počinjemo ići 2003. godine kada se Zagrebu igrala Interliga koja je okupljala klubove iz nekoliko srednjoeuropskih zemalja (Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Srbija), no dobar dio je utakmice posjećivao i prije, u kasnim 80-im i ranim 90-im godinama kada se sjedilo u tatinom krilu i navijalo za Medveščak Gortan. Neke je to ponukalo da i sami okušaju svoju sreću u hokeju na ledu (štovani gosn predsjednik Udruge Borna Šimić), naravno trenirajući u voljenom nam klubu.

Godine su prolazile, a ljubav prema Medveščaku nije splašnjavala. Došla su u međuvremenu neka nova vremena, vremena kada je novaca bilo malo, rezultata nije bilo uopće (bar ne pozitivnih), a proporcionalno tome kretao se i broj gledaoca na tribinama Doma sportova ili klizališta na Velesajmu. Usprkos svemu grupica cura, dečki, mama, tata, a i ponekih kćeri uvijek je bila tu, na svojim mjestima, na sektoru B. Ono što svakako valja napomenuti je kako je ljubav uvijek bila uzajamna i kako je klub, ali i svaki igrač znao cijeniti podršku s tribina koliko god ona malobrojna bila. Kao dokaz tome služe nebrojeni sati provedeni u zajedničkom druženju igrača i navijača, brojni rekviziti koji su završili u našem trajnom vlasništvu kao pakovi, palice, dresovi (koji se inače nisu smjeli poklanjati – hvala Mato!!) pa i poneka medalja za osvojeno prvenstvo Hrvatske (Kos care!!).

Danas smo svi malo stariji, ali prosjek godina nije nam se puno promijenio, naime neki od nas svoju djecu sada vode na utakmice Medveščaka kao što su nas roditelji vodili prije 15-ak i više godina. I broj nam se znatno povećao što nam je iznimno drago. Pridružilo nam se cijela vojska djevojaka, dječaka, mama, tata pa i djedova, baka i njihovih unuka što je i najveći dobitak koji je Medveščak i Sektor B ostvario ulaskom u EBEL ligu!

Hokej se vratio u Zagreb u svakom smislu, a Sektor B predvodi huk s tribina kao i svih ovih godina do sada. Ono čime se ponosi Sektor B, ali i KHL Medveščak Zagreb pa i cijeli Zagreb jest činjenica kako se za našu navijačku skupinu ne veže niti jedan incident svih ovih godina obilaženja dvorana od Slovenije i Mađarske pa sve do daleke nam Estonije. Ponosni smo i na prijateljstvo ostvareno s navijačkom skupinom Blue brothers iz mađarskog Szekesfehervara.

Danas širom otvaramo vrata svim ljubiteljima hokeja na ledu i KHL Medveščak Zagreb i pozivamo vas da nam se pridružite u gromoglasnom i strastvenom, ali fer i korektnom navijanju za naš klub. Budite dio spektakla, budite dio Sektora B!

 
Pan pivo Podravka